Altrecht zet directeuren uit functie

De raad van bestuur van ggz-instelling Altrecht heeft twee directeuren uit hun functie gezet. Het gaat om Andrea van der Meer en Tom Kuipers. Zo meldt RTV Utrecht op basis van inzage op het intranet van Altrecht.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Altrecht zet directeuren uit functie

Het bestuur van Altrecht kondigde donderdag 28 november aan dat de twee directeuren uit hun functie werden gezet vanwege een geschil van inzicht. Op het interne forum reageren medewerkers geschokt en verslagen op het vertrek van de directeuren, meldt RTV Utrecht. Zo schrijven de teamprofessionals van de polikliniek Utrecht Zuid: ‘We zijn diep geschokt. Het vertrek van Tom en Andrea zal een enorme impact hebben op het functioneren van onze afdeling.’ Een andere medewerker schrijft dat ze het onrechtvaardig vindt dat de situatie wordt afgewenteld op de directeuren, enkel omdat zij kritisch zijn en een visie hebben.

Reactie raad

1
167

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. De zoveelste bestuurscrisis in een zorgorganisatie. Ook hier is weer overduidelijk dat deze sterke directeuren een bedreiging vormen voor de incapabele bestuurders. Een typisch voorbeeld van Bad Governance! Het gevolg is waarschijnlijk een angstcultuur waarin critici de mond wordt gesnoerd. Sterkte voor alle medewerkers daar bij Altrecht die nu verder moeten met een RvB die geen vertrouwen meer geniet op de werkvloer….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.