Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alysis Zorggroep jaagt op patiënt

De ziekenhuizen in Arnhem, Velp en Zevenaar gaan actie ondernemen om meer patiënten uit de verdere regio voor hun ziekenhuizen te laten kiezen. Dat meldt het regionale dagblad De Stentor.

Het voornemen blijkt uit het jaarverslag van de Alysis Zorggroep, waar de drie hospitalen onder vallen.

Tweede schil

In de directe regio rond de drie ziekenhuizen is de dekkingsgraad 85 procent. Uit de schil daar omheen kiest minder dan zeventig procent voor de drie genoemde ziekenhuizen. Patiënten in dat gebied hebben vaak de keuze om binnen dezelfde reisafstand ook een ander ziekenhuis te bereiken. Zij kunnen bijvoorbeeld vanuit Doesburg of Dieren op een snelle manier ook de ziekenhuizen in Doetinchem en Zutphen bereiken.

Activiteiten

Woordvoerder Irene van der Vorst van de Alysis Zorggroep zegt in De Stentor dat het streven is om in ‘de tweede schil’ op een dekking van tachtig procent uit te komen. De strategie om dit te bereiken is ‘op hoofdlijnen ingevuld’. Van der Vorst kan echter nog niet precies zeggen om welke activiteiten het gaat.

Service

Verbetering van de service maakt in ieder geval onderdeel uit van de plannen. Service zoals het combineren van verschillende onderzoeken van een patiënt in één dagdeel om zo weinig mogelijk reistijd te verspillen. De zorggroep wil zich ook onderscheiden door centra te ontwikkelen met een regionale en landelijke aantrekkingskracht. Zo heeft ziekenhuis Rijnstate een oncologisch centrum (voor kankerpatiënten) en een centrum voor vasculaire geneeskunde (het vaatstelsel). (De Stentor)

Lees ook:

‘Wie heeft zitten slapen, loopt achter’

‘Het ziekenhuis is onvoldoende toegespitst op revalidatie’

Interventieteams moeten levens redden

Link:

Alysis Zorggroep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.