Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ambulante ggz in 2010 over op dbc’s

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) adviseert dat alle ambulante zorg in de ggz vanaf 2010 bekostigt moet worden op basis van diagnose-behandelingcombinaties (dbc's). Te beginnen met de behandeling van angst en depressiestoornissen.

In het advies van de NZa aan het ministerie van VWS staat dat vrije prijzen vanaf 2010 mogelijk moeten worden voor alle ambulante ggz-zorg. Dat zijn alle ggz-behandelingen zonder verblijf. Te beginnen met de behandeling van angst en derpressie. Zolang de prijzen voor de overige behandelingen van de ambulante zorg nog niet zijn vrijgegeven, adviseert de NZa om een bandbreedte van tien procent rondom de dbc-prijs van iedere prestatie in te voeren.

Prestatiebekostiging

De klinische ggz behoudt in 2010 budgetbekosting. Dit deel van de ggz komt nog niet in aanmerking voor prestatiebekostiging omdat de productstructuur nog niet voldoende robuust is. In de overgangsperiode 2011 – 2013 worden de mogelijkheden van liberalisering van de klinische prestaties nader onderzocht. Vrije prijzen in de ggz moeten volgens de NZa zorgen voor meer concurrentie, innovatie, meer keuze en kwalitatief betere zorg voor de consument. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Dbc’s bedrijgen voortbestaan ggz-instelling

Ggz krijgt meer langlopende dbc’s

Ggz wil van dbc’s af

Ggz weigert zzp’s in te voeren

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.