Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Is ambulantisering van de ggz mislukt?

Hoewel de klinische capaciteit is afgebouwd, heeft de ambulantisering van de ggz amper tot fundamentele verbeteringen geleid. Dat valt te lezen in de vijfde monitorrapportage ‘Ambulantisering en hervorming landelijke ggz’ van het Trimbos Instituut.
Wachttijden ggz
Beeld: Scanrail/Fotolia
Premium

In de rapportage wordt de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. De verdere ambulantisering in de GGZ om de klinische afbouw op te vangen is zeker mislukt, net zoals oudere mensen langer thuis laten wonen maar niet de wijkverpleging flink uitbreiden. De ideeën zijn goed maar de beleidsmatige uitwerking is abominabel.
   De zorgverzekeraars houden sinds 2014 minstens 300 miljoen euro voor uitbreiding van de ambulante GGZ gewoon achter. Laten in de ambulante GGZ de wachtlijsten oplopen, eisen omzetoverschrijdingen terug en investeren dus compleet onvoldoende.
   Maar ons kabinet klopt zichzelf flink op de borst met een overschot van minstens 14 miljard euro belastinggeld over de eerste 9 maanden van 2019.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.