Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

AMC krijgt Europese lening van 100 miljoen

Het AMC in Amsterdam heeft een lening van 100 miljoen gekregen van de Europese Investeringsbank. De looptijd van de lening is 18 jaar.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AMC krijgt Europese lening van 100 miljoen
Foto: Foto: AMC

Hiermee investeert het AMC in de bouw van een “ultramodern” operatiecomplex, met faciliteiten voor minimaal invasieve ingrepen, in het Emma Kinderziekenhuis en in een energievriendelijke warmtekrachtcentrale.

EIB

Vice president Pim van Ballekom van de EIB zegt dat de bank het noodzakelijk vindt om te investeren in toonaangevende ziekenhuizen in Europa. ‘Patiënten kunnen zo profiteren van de nieuwste zorgontwikkelingen. ‘

AMC

Bestuursvoorzitter Marcel Levi zegt er trots op te zijn dat het AMC de eerste zorginstelling is sinds lange tijd die een lening van de EIB weet te krijgen. ‘Het AMC ambieert een Europese toppositie op het gebied van hooggespecialiseerde en innovatieve gezondheidszorg, wetenschappelijk onderzoek en medisch onderwijs. Wij hebben deze financiële ruggensteun daarbij nodig.’

Banken

Ook BNG, ING en Rabobank investeren mee. Het AMC wordt geadviseerd door Montesquieu en Allen & Overy. De EIB werd geadviseerd door Loyens & Loeff, zo laat het AMC weten.

0
21
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.