Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AMC lanceert Hospitality App

Mark van Dorresteijn
Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam heeft een app ontwikkeld die ouderen helpt bij hun bezoek aan de polikliniek.
AMC lanceert Hospitality App

Gerdi Verbeet, voorzitter van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NCPF), zal woensdag 19 februari als eerste de app in gebruik nemen.

Hospitality App

De Hospitality App wil het AMC ouderen via innovatie ontzorgen.  Zo regelt de app dat er tijdig een taxi voorrijdt bij patiënten die een poliklinische afspraak in het ziekenhuis hebben. Bij aankomst wordt de patiënt door een ‘Hospitality Host’ (medisch student) opgehaald en verder begeleid op zijn route door het ziekenhuis. Ook de terugreis met de taxi wordt door de app geregeld. De app geeft patiënten een overzicht van al hun poli-afspraken, waarbij wijzigingen automatisch worden doorgevoerd.

Persoonlijk

De Hospitality App is geen navigatie-app: hij legt een persoonlijke verbinding tussen de patiënt en de Hospitality Host in het ziekenhuis. Indien gewenst kan de student bij het consult aanwezig blijven en dit samen met de patiënt nabespreken. Zo verloopt het bezoek voor oudere patiënten eenvoudiger en gaat het met minder angst en stress gepaard. Door de mogelijkheid om het consult nadien nog eens door te spreken, kan de informatie ook beter worden onthouden.

Medisch studenten

Een belangrijk nevendoel is de kennis die medisch studenten zo opdoen. Zij worden als Hospitality Hosts via de app aan patiënten gekoppeld. Zo ervaren ze hoe het voor een patiënt is om in een consult tegenover een arts te zitten. Tijdens het gesprek van de arts met de patiënt doen ze bovendien kennis op over een breed palet aan ziektebeelden, en kunnen ze als toekomstig arts impliciet hun eigen professionele standaard ontwikkelen.

Proefperiode

Na een proefperiode in de polikliniek GIOCA (voor mensen met tumoren in het spijsverteringskanaal) zal het AMC de app beschikbaar stellen aan alle geïnteresseerde zorginstellingen.

Apps

Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.