Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amerikaanse minister voorspelt digitale revolutie in de zorg

Annelies Vermeulen
Het Amerikaanse zorgstelsel staat aan de vooravond van een digitale revolutie. Dat stelt de Amerikaanse minister van Volksgezondheid Kathleen Sebelius, aldus skipr.nl.
Amerikaanse minister voorspelt digitale revolutie in de zorg

ZorgICT zal zich volgens Sebelius de komende jaren ook ontpoppen tot een van de belangrijkste pijlers van de Amerikaanse economie. “Het nieuwe Google of Microsoft zal voortkomen uit de bedrijven die nu met de ontwikkeling van zorg-ICT bezig zijn”, aldus Sibelius tijdens haar keynotespeech op HIMSS11 in Orlando. Dat schrijft skipr.nl.

High Tech Act

Met de invoering van de High Tech Act heeft de Amerikaanse overheid de ontwikkeling van de zorg-ICT een grote impuls gegeven. De bijhorende miljardenimpuls heeft geleid tot ongekende bedrijvigheid op het gebied van zorg-ICT, waarbij met name kleine nieuwe aanbieders zich doen gelden. Van de honderden bedrijven die zich op de zorg-ICT-markt hebben gestort heeft tweederde minder dan vijftig werknemers. Juist onder deze bedrijven zal naar Sebelius’ idee een nieuwe Google opstaan. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Tien procent Amerikaanse artsen gebruikt EPD

Amerikaanse richtlijnen voor artsen en sociale media

Een derde Amerikanen wil EPD op mobiel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.