Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Amerpoort opent specialistisch behandelcentrum

Gehandicaptenzorgorganisatie Amerpoort opent op 1 maart een specialistisch behandelcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is het eerste behandelcentrum in Nederland specifiek voor mensen met een beperking.
Amerpoort opent specialistisch behandelcentrum

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen in het nieuwe centrum in Baarn terecht met neurologische aandoeningen. De dienstverlening is afgestemd op de behoefte van mensen met een (verstandelijke) beperking. Op die manier levert het behandelcentrum een bijdrage aan het verbeteren van hun kwaliteit van leven.

Behandelcentrum

Het behandelcentrum richt zich vooral op cliënten die al zorg afnemen bij Amerpoort, maar staat ook open voor andere cliënten met een beperking. De verwachting is dat het behandelcentrum in de toekomst uitbreidt met andere specialismen, bijvoorbeeld psychiatrische behandeling.

Neurologie

De deskundig neuroloog van het centrum, dr. Carpay, werkt al jarenlang met de doelgroep. Hij is ervaren in het geven van een goede, op hun beperking aangepaste behandeling. Een aandoening als epilepsie, bijvoorbeeld, ligt bij mensen met een beperking vaak ingewikkelder. Ook de communicatie rondom de behandeling vereist een goede aanpak.

Het specialistisch behandelcentrum werkt nauw samen met specialisten uit het Tergooiziekenhuis in Hilversum. Daardoor is er altijd de mogelijkheid van achtervang. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

De zorg voor verstandelijk gehandicapten: naar meer eenvoud in financiering

De Seyshuysen opent behandelcentrum in Utrecht

‘Zorginstellingen nemen gehandicapten niet serieus’

Huisvesting gehandicapten is verbeterd

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.