Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Amphia Ziekenhuis gaat doelstellingen niet halen

Het Amphia Ziekenhuis gaat de beoogde winst voor dit jaar niet halen. De directie neemt daarom een reeks maatregelen op onder meer personeel gebied. Dat meldt regionaal dagblad BN De Stem vandaag.
Amphia Ziekenhuis gaat doelstellingen niet halen

De ‘zorgwekkende situatie’ blijkt uit een interne notitie in handen van BN De Stem. Het gaat om een brief van de directie van het ziekenhuis aan het managementteam. De directie hamert op stevig ingrijpen om een gezonde marge op de bedrijfsvoering te houden. ‘Dat is een belangrijk signaal richting de banken die daardoor eerder bereid zullen zijn om de bouwplannen te financieren.’

Nieuwbouw

De directie van het Amphia Ziekenhuis kondigde eerder al een reductie van 10 procent van de personeelskosten aan die tot en met 2014 moet zijn gerealiseerd. Die reductie is momenteel onvoldoende. Daarom zijn aanvullende maatregelen nodig. Doet het ziekenhuis dat niet dan zou de nieuw- en vernieuwbouw in gevaar kunnen komen. ‘Als wij op dezelfde koers doorgaan, halen we de doelstelling van 9,5 miljoen euro operationeel resultaat (winst, red.) aan het einde van dit jaar niet’, schrijft de directie in de notitie. ‘Van dat bedrag was eind augustus slechts 2,3 miljoen euro gerealiseerd. Vooral de personele kosten laten een sterke overschrijding van de begroting voor 2012 zien.’

Kritisch

De kosten moeten volgens de directie nog dit jaar structureel omlaag. Daarom geldt voor lopende en nieuwe vacatures een wachttijd van vier maanden. Tijdelijke contracten worden niet verlengd en het inhuren van extern personeel wordt aan banden gelegd. Ook wordt kritisch gekeken naar materiële kosten en mogelijke inkoopvoordelen. (BN De Stem)

Lees meer:

Amphia schrapt 300 banen

Amphia garandeert: geen gedwongen ontslagen

Amphia zet robotchirurgie in voor darm- en nieraandoeningen

2 REACTIES

  1. Wat is voor megalomanen belanrijk ?? Human capital of vastgoed?? De piramiden van Gizeh hebben veel (bouw)personeelsleden het leven gekost, maar STAAN in de geschiedenis, in tegenstelling tot de totaal onbekende dode bouwers. Nog steeds blijkt die mentaliteit niet verdwenen .De financiering van nieuwbouw blijkt nog steeds ten koste van personeel (slasten) te (mogen) gaan .
    Welke personeelskosten zijn eigenlijk te hoog ??ADMINISTRATIE ?? notulisten ??schoonmakers?? handen aan het bed ?? Wedden dat … patienten er niet ( MEER ) onder zullen lijden!! En anders zullen de reputatiemanagers zich , deo en vws volente , in de negatieve effecten WEER NIET HERKENNEN.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.