Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Amsta en Mentrum Ouderen slaan handen ineen

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Ouderenzorginstelling Amsta en ggz-aanbieder Mentrum Ouderen gaan samenwerken om de hulp aan ouderen met psychiatrische problemen te verbeteren.
Amsta en Mentrum Ouderen slaan handen ineen

Het ambulante behandelcentrum van Mentrum Ouderen, onderdeel van de ggz-instelling Arkin, zal vanaf juli 2014 onderdak hebben in het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam. Amsta en Mentrum Ouderen richten zich zowel op ouderen die thuis wonen als op ouderen die in één van de locaties van Amsta wonen.

Kruisbestuiving Amsta en Mentrum Ouderen

Experts van Mentrum Ouderen kunnen teams van Amsta helpen bij het omgaan met verwarde ouderen met psychiatrische problematiek. Andersom kunnen thuiswonende cliënten van Mentrum met hulp van de thuiszorg van Amsta langer zelfstandig wonen.

1 REACTIE

  1. Goed dat er daden bij het woord worden gevoegd om de zorg aan ouderen met psychische problemen te leveren. Ik hoop dat het een kruisbestuiving op gang brengt, met als doel investeren in kennis en deskundigheid bevordering voor hulpverleners en instanties die zorg verlenen en indiceren, meer erkenning dat niet alles door mantelzorgers kan worden opgelost, en dat er ook voor ouderen hulp is als dat nodig is. Ze zijn niet alleen een kostenpost, en dienen al zeker niet als tweederangs burger gepositioneerd te worden.