Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amstelring neemt thuiszorgactiviteiten Diakonie over

Amstelring Wijkzorg neemt op 8 november de functies verpleging en verzorging over van Thuiszorg Diakonie. Dat zijn zorgverzekeraar Achmea en de gemeente Amsterdam op 24 oktober overeengekomen met de curator die is belast met de afhandeling van het faillissement van Thuiszorg Diakonie. Tzorg neemt de hulp bij huishouden van Diakonie over.
Amstelring neemt thuiszorgactiviteiten Diakonie over

Amstelring spant zich in om ongeveer de helft van de medewerkers Verpleging en Verzorging (V&V) van Diakonie over te nemen. Inge Borghuis, raad van bestuur van Amstelring: ‘Bekwaamheid van de medewerker is belangrijk en ook of je geschikt bent voor werken in een wijkteam. We starten direct een selectieprocedure; medewerkers krijgen een nieuw contract bij ons.’

Uitstekende reputatie

Borghuis vervolgt: ‘Onze reputatie als thuiszorgorganisatie is uitstekend. Onze wijkteams zijn zelfsturend, de wijkverpleegkundigen en verzorgenden zijn echt met hun vak bezig en de klanttevredenheid is dan ook hoog. Dat de teams rechtstreeks te bereiken zijn op een mobiel nummer, zonder tussenkomst van een centraal kantoor, wordt ook erg gewaardeerd. De circa 400 Diakonie-cliënten in Amsterdam kunnen erop rekenen dat de verpleging en verzorging doorgaat.’

Bij Thuiszorg Diakonie werkten tot voor kort ruim 425 medewerkers. De instelling kampte al langer met financiële problemen.

  
Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.