Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Amsterdam sleept Slotervaart voor rechter

Mark van Dorresteijn
De gemeente Amsterdam sleept het Slotervaartziekenhuis voor de rechter omdat het geen rente en aflossing over een lening wil betalen. Dat bevestigde een woordvoerster van PvdA-wethouder Lodewijk Asscher (financiën) naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool.
Amsterdam sleept Slotervaart voor rechter

De gemeente eist 5,5 miljoen euro van het ziekenhuis. De huidige directeur Aysel Erbudak zou sinds 2008 weigeren de lening af te lossen en rente te betalen terwijl dit contractueel wel verplicht is. Het ziekenhuis schrijft namelijk weer zwarte cijfers. Asschers voorstel om de lening over een langere termijn en tegen een lagere rente af te lossen, liep op niets uit. Hij grijpt nu in omdat de gemeente fors moet bezuinigen.

‘Vordering al terugbetaald’

Het ziekenhuis liet in een reactie weten het niet eens te zijn met de vordering van de gemeente. Volgens een woordvoerder is het betreffende bedrag al in 2007 terugbetaald. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ff wachten, eerst zeg je daat schort het dus waarschijnlijk aan, daarna dat we de uitspraak afwachten.
    Geen van de reageerders weten waarschijnlijk hoe het zit, ik ook niet, dus we wachten deze zaak af. Niet veroordeeld dus onschuldig. Dat geldt ook voor mevrouw Erdubak.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.