Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

André Rouvoet nieuwe juryvoorzitter Zorgmanager van het Jaar

Mark van Dorresteijn
André Rouvoet volgt Martin van Rijn op als voorzitter van de jury die ieder jaar de Zorgmanager van het Jaar kiest. ‘André Rouvoet is vanwege zijn betrokkenheid bij de gezondheidszorg een waardige opvolger. We verheugen ons op zijn inbreng’, aldus hoofdredacteur Eric Bassant van Zorgvisie, de vaktitel die de prijs organiseert.
André Rouvoet nieuwe juryvoorzitter Zorgmanager van het Jaar

De prijs voor de Zorgmanager van het Jaar is al meer dan 15 jaar een begrip onder zorgbestuurders. De titel wordt toegekend aan de eindverantwoordelijke zorgmanager die het afgelopen jaar is opgevallen in positieve zin. De jury bestaat naast de voorzitter uit: Wilma van der Scheer, zakelijk directeur van Erasmus CMDz en Lidy Hartemink, bestuurder van Zorgcombinatie Noorderboog. De voorselectie van de prijs wordt verzorgd door hoogleraar Pauline Meurs, organisatieadviseur Hanke Lange en hoogleraar Jan Moen.

Voorzittersfunctie

De voorzittersfunctie kwam vrij nadat Van Rijn al zijn nevenfuncties moest neerleggen omdat hij staatssecretaris van VWS is geworden. André Rouvoet is sinds februari van dit jaar voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Hij was minister voor Jeugd en Gezin in het kabinet-Balkenende-IV.

Rob Dillmann

Dit jaar is de Zorgmanager-van-het-Jaaraward gewonnen door bestuursvoorzitter Rob Dillmann van het Zaans Medisch Centrum. Hij kreeg de prijs omdat hij vanuit een meerjarenvisie de kwaliteit en de veiligheid in zijn ziekenhuis naar een hoger niveau brengt. Het jaar daarvoor ging de prijs naar bestuursvoorzitter Greet Prins van Stichting Philadelphia Zorg vanwege de ommezwaai in de bedrijfsvoering en het herstelde vertrouwen bij medewerkers en cliënten.

Nieuwe verkiezing op 11 april

De nieuwe Zorgmanager van het Jaar zal op 11 april 2013 bekend worden gemaakt. Dan wordt ook het Talent van het Jaar gekozen, de prijs voor meest talentvolle jonge zorgmanager. (Zorgvisie)

4 REACTIES

  1. Rouvoet is vanwege zijn imago opgevoerd als tactisch instrument door ZN.
    Win-win: Rouvoet geniet van de centjes en de aandacht, en ZN heeft de ideale schoonzoon in huis gehaald, om haar boodschap kracht bij te zetten: “uw zorgverzekeraar heeft het beste met u voor. Echt waar. Beter dan die graaiende hulpverlener van u. ”
    Mooi toch: ZN is roodkapje, en de zorgverlener is de wolf!

  2. Lees alle reacties
  3. Ludiek en wellicht ook goed: de keuze van de zorgmanager die het meest in negatieve zin is opgevallen, net zoiets als ook bij film en tv wordt gedaan. Welke club begint daar eens aan? Een vakbond? Daar kan men tegenwoordig niet meer op rekenen, vrees ik.

  4. Tja, ik snap niet zo goed dat Rouvoet een waardig opvolger wordt genoemd.Na het debacle Jeugdzorg is nu ZORG aan de beurt: een tak van werk waar de man net zo min verstand van heeft.Ik zeg niet dat hij niet betrokken is, maar dat is dan ook alles.Wat ik wel zie is: als het in de politiek niet meer lukt of je taak falikant mislukt, dan is er wel ergens een plek om te landen.Zelf Wouters Bos roept nu van alles over ziekenhuizen waar hij voordien van alles riep over banken.Alsof dat allemaal hetzelfde is.Zoek eens mensen die écht weten wat zorg betekent.Of gaat de prijs ook naar de manager die de meeste winst gaat maken?No matter what?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.