Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Angela Verbeeten benoemd tot voorzitter KNOV

Mark van Dorresteijn
Angela Verbeeten is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Dat is op 11 juni unaniem besloten op de algemene ledenvergadering van de KNOV. Zij volgt Sjaak Toet op, die de voorzittershamer overdraagt na een periode van zes jaar.
Angela Verbeeten benoemd tot voorzitter KNOV

“Ik wil mij als voorzitter van de KNOV met name inzetten voor het centraal stellen van moeder en kind in de verloskundige zorg en het behouden van de keuzevrijheid voor aanstaande ouders,” aldus Angela Verbeeten. Om dit te bereiken pleit zij voor een sterke positie van verloskundigen en een optimale samenwerking tussen alle zorgverleners, thuis en in het ziekenhuis.

Ervaring

Angela Verbeeten is al twintig jaar als verloskundige werkzaam in een eerstelijnspraktijk in Nijmegen. Zij heeft bestuurlijke ervaring opgedaan als vicevoorzitter bij de KNOV en als bestuurslid bij de stichting STBN, de stichting Preconceptiezorg Nederland, de stichting Prenatale Screening Nijmegen en de Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen e.o. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.