Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Anno12 stopt op het laatste moment

Het zou de eerste nieuwe zorgverzekeraar zijn in ruim 25 jaar, maar Anno12 heeft het toch niet gehaald. Dat schrijft De Telegraaf. Op de laatste dag van het jaar is de knoop doorgehakt. Het lukt Anno12 zeker niet om het benodigde aantal ledencertificaten te verkopen.
Anno12 stopt op het laatste moment
Foto: ANNO12

In het prospectus had Anno12 aangekondigd te mikken op minimaal 10.000 ledencertificaten. Bij de nieuwe verzekeraar zouden verzekerden lid worden van een coöperatie en hiermee medezeggenschap krijgen over de verzekering. Zou het minimumaantal niet gehaald worden, dan zou Anno12 de start afblazen. Dat is nu het geval, zo schrijft De Telegraaf. Tot 31 december zijn er 2500 certificaten verkocht. Maar dit is nog niet het werkelijke aantal. Van de certificaten die werkgevers voor personeel afnamen, zal een deel niet door werknemers afgesloten worden. Nog geen kwart van het benodigde aantal wordt dus gehaald. Een teleurstelling voor oprichter Rob Adolfsen en zijn team.

Angst

‘Het is toch de angst voor het onbekende’, zegt Adolfsen in de krant over de oorzaak waarom consumenten niet voldoende warmlopen voor de nieuwe zorgverzekeraar. ‘Onbekend maakt toch onbemind. Consumenten vragen zich dan ook af of zo’n nieuwe verzekeraar het wel waar kan maken.’ Verder vindt Adolfsen het lastig zich te onderscheiden in de huidige markt. Als toetreder een uitgebreidere dekking of een lagere premie bieden is moeilijk als andere verzekeraars reserves hiervoor kunnen inzetten. ‘Maar dat is wel wat consumenten verwachten van nieuwkomers.’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.