Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Antoni van Leeuwenhoek krijgt dependances

Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam krijgt dependances in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp en in de vestiging van Tergooiziekenhuizen in Hilversum. Radiotherapeuten van het NKI-AVL gaan daar kankerpatiënten bestralen.

Dat maakte een woordvoerder gisteren bekend. De dependances zijn nodig omdat steeds meer mensen kanker krijgen. Daardoor krijgt het NKI-AVL ook veel meer patiënten. Het kan die niet allemaal op de eigen locatie opvangen. De ziekenhuizen ondertekenen donderdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst in aanwezigheid van minister Ab Klink van Volksgezondheid.

Het NKI-AVL heeft ervoor gekozen om dependances in andere plaatsen te openen, omdat patiënten in die regio’s dan niet helemaal naar Amsterdam hoeven te reizen voor een behandeling. Het ziekenhuis kan zelf niet meer uitbreiden. Het aantal eigen bestralingsruimten nam enkele jaren geleden al toe van vijf naar tien. Meer kunnen er niet bij op de eigen locatie. (ANP)

Lees ook:

Website online met experimentele kankerbehandelingen

Ziekenhuizen scoren goed op zorg bij borstkanker

Boxmeer krijgt privaat gefinancierd ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.