Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Antonius Sneek-MC Groep: 1-0

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het Antonius Ziekenhuis uit Sneek lijkt de concurrentie met de MC Groep in Emmeloord te winnen. Het aantal patiënten in de polikliniek van het Antonius in Emmeloord is in een jaar tijd vervijfvoudigd.
Antonius Sneek-MC Groep: 1-0

De patiëntenstroom in de polikliniek van het Antonius is in een jaar tijd uitgegroeid tot ruim 20.000 patiënten. “Dat is een vervijfvoudiging”, zegt directeur Wouter van der Kam. “De kliniek wordt met 500 vierkante meters uitgebreid tot 1500. Dan is er ook ruimte voor de afdelingen reumatologie, psychiatrie, kno, dialyse en dagbehandeling. Er komt ook een huisarts in het pand.”

Polikliniek Emmeloord

Een scenario als in Dronten, waar het Sint Jansdal ziekenhuis en de MC Groep ieder een eigen polikliniek runnen onder hetzelfde dak, is volgens Van der Kam alleen realiseerbaar in een situatie waarin ziekenhuizen een polikliniek starten. De MC Groep van Loek Winter, die de IJsselmeerziekenhuizen overnam, houdt in het voormalige Dr. Jansenziekenhuis een polikliniek open. Dat gebouw staat te koop. “Wij hebben interesse, maar alleen als Winter het pand verlaat. Feitelijk staat er een beddenhuis te koop, want de MC Groep wil het OK- en diagnostisch blok zelf huren.”

Gespecialiseerd ziekenhuis

Op termijn moet de polikliniek uitgroeien tot een ziekenhuis. Van der Kam heeft daarvoor binnen twee maanden een haalbaarheidsstudie klaar. Het Antonius wil die nieuwbouwplannen realiseren met de Zorggroep Oude en Nieuwe Land. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees meer:

‘Ziekenhuizen verwikkeld in moordende concurrentie’

Achmea botst met Winter over tarieven

MC Groep boekt half miljoen winst

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.