Apotheek umc Maastricht voorkomt medicatiefouten

Het Maastricht UMC+ heeft het aantal medicatiefouten op verpleegafdelingen met 97 procent teruggedrongen. Hiermee won het ziekenhuis de Nationale Patiëntveiligheid Award 2010.
Apotheek umc Maastricht voorkomt medicatiefouten

Tijdens een medicatieproject maakten apothekersassistenten alle injectie- en infusievloeistoffen klaar voor de patienten. Eerder deden ze dat alleen bij hoogrisico-medicatie. Voor elke toediening is een barcode gekoppeld aan de patiënt en aan de medicatie. Daarmee wordt de toediening automatisch geregistreerd.

Prijs

In totaal 2452 bezoekers van de website vmszorg.nl brachten hun stem uit op een van de drie genomineerde projecten. Het project uit Maastricht kreeg 51 procent van de stemmen. Minister Edith Schippers reikt de prijs op 25 november uit. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

DELEN
0
10
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.