Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Apothekers moeten voorkeursbeleid uitvoeren

Apothekers moeten zich aan het nieuwe prijsbeleid voor medicijnen houden. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vrijdag bepaald. Alleen als een arts een specifiek geneesmiddel voorschrijft, mag de apotheker van het preferentiebeleid van de verzekeraars afwijken.

Kort geding zorgverzekeraar

De rechtbank deed uitspraak in een kort geding van zorgverzekeraar UVIT tegen Mediq Apotheken. Volgens de verzekeraar houden die zich niet aan het nieuwe prijsbeleid voor medicijnen. Mediq Apotheken is van mening dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van zorg. Daarvan is volgens de rechtbank echter geen sprake.

Banenverlies

Mediq Apotheken, een keten van tweehonderd bedrijven, is aangesloten bij OPG, een groothandel in geneesmiddelen. Vorige maand maakte OPG bekend 250 banen te moeten schrappen bij Nederlandse apotheken als gevolg van de prijsdalingen. (anp)

Lees ook:

Apothekers luiden noodklok

NZa verwacht compensatie voor apothekers

1 REACTIE

  1. zeer triest. weer 250 mensen op straat dankzij onze overheid die de verzekeraars verplicht de goedkoopste medicijnen te vergoeden omdat ze voor de duurdere geen subsidie ontvangen. er buiten gelaten of de verzekeraars wel of niet dure medicijnen kunnen betalen, gaan de klappen dus weer in de gezondheidszorg vallen. namelijk in de apotheken (de assistenten die er nu werkelijk niks aan kunnen doen staan uiteindelijk op straat) en niet bij de verzekeraars. om woest van te worden. schande aan de regering van dit land.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.