Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Apothekers versturen maandelijks 45.000 berichten via Siilo

Bert Bukman
Apothekers die de messenger-app Siilo gebruiken, versturen maandelijks zo’n 45.000 berichten, meldt de KNMP. Dit hangt onder meer samen met de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei.
Eenheid van taal
Fotolia

Apothekers kunnen, na registratie met ID en BIG-nummer, via Siilo contact leggen met artsen en andere zorgprofessionals. Telefoonnummers zijn niet nodig. Daarmee biedt het online zorgnetwerk de mogelijkheid tot beveiligd online intercollegiaal overleg binnen de zorgketen, zowel intra- als extramuraal.

Siilo heeft naar eigen zeggen ruim 60.000 geverifieerde gebruikers. De op Siilo aangehaakte KNMP-leden (nu bijna 2500) blijven via het netwerk realtime op de hoogte van recalls en ander nieuws.

In plaats van WhatsApp

Eerder dit jaar werd bekend dat in de regio’s Delft, Westland en Nieuwe Waterweg Noord 850 zorgverleners  samenwerken via Siilo. Het gaat daarbij om zorgverleners in de eerste, tweede en derde lijn. Huisarts Marc van Wijk noemde bij die gelegenheid veilige en volledige uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverleners ‘een speerpunt’ voor de regio.

Uit onderzoek blijkt dat regelmatig over patiënten werd gecommuniceerd via niet-veilige media als e-mail en WhatsApp,’ aldus Marc van Wijk. ‘Hierbij werd ook regelmatig tot de patiënt herleidbare informatie meegestuurd.’

Verplichtingen AVG

Met de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei is het belang hiervan alleen nog maar toegenomen. ‘De cijfers tonen dat apothekers elkaar en andere zorgprofessionals weten te vinden via Siilo,’ aldus Frans Moss, Data Protection Officer voor de KNMP. ‘Het is bovendien een mooie tool als je aan de verplichtingen van de AVG wilt voldoen.’

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.