Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App Crisisbuddy helpt jongeren in psychische nood

Het centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Karakter heeft een App gelanceerd die jongeren helpt regie over hun emoties te krijgen in crisissituaties. Crisisbuddy is speciaal bestemd voor jongeren die te maken hebben met heftige emoties en moeite hebben die emoties in de hand te houden.
stop400.jpg

In de app Crisisbuddy van Karakter staan handige oefeningen die jongeren kunnen gebruiken. Gebruikers kunnen ook een eigen signaleringsplan invoeren. Jongeren kunnen in samenspraak met hun therapeut de app gebruiken en samen met de professional bepalen hoe het hulpmiddel het beste te gebruiken. Crisisbuddy is een product van DGdigiTaal, bedacht en ontwikkeld door Jacomijn Jacobs (DGT-therapeut bij Karakter) en Rob Reijnen (programmeur).

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.