Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

App helpt Parkinsonpatiënten met oefeningen

Mark van Dorresteijn
De ‘Parkinson Home Exercises’ voor iPhone en iPad helpt patiënten bij hun bewegingsproblemen met oefeningen en bewegingsadviezen. De app is ontwikkeld door docenten van het landelijke Parkinsonnet in samenwerking met de Stichting Gezondheid en Beweging en bevat meer dan vijftig instructies op video en in tekst.
App helpt Parkinsonpatiënten met oefeningen

De app helpt Parkinsonpatiënten bij bewegingen die in het dagelijks leven problemen opleveren. Denk hierbij aan het lopen, de houding, opstaan uit een stoel, in en uit bed gaan en draaien in bed. Maar ook het evenwicht, lenigheid, conditie en het ontspannen van het lichaam komen in de app aan bod. Verder heeft het programma ook een ingebouwde metronoom met geluid en trilling die ter ondersteuning dient bij ritmische bewegingen, zoals lopen.

De oefeningen in de app zijn samengesteld op basis van resultaten van wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise. De gerichte oefeningen en adviezen binnen bovengenoemde behandeldomeinen worden ook in behandelrichtlijnen aanbevolen bij de fysiotherapeutische behandeling van Parkinsonpatiënten. (ICTzorg)

Lees ook:

Friese Duim voor smartphone-app Medalert

Snelle komst ambulance met app

iPhone app voor bevordering therapietrouw

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.