Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App verleent hulp bij epilepsie

Redacteur Zorg+Welzijn
Meer veiligheid en vrijheid voor mensen met epilepsie. Dat is de kerntaak van Eppy, een app voor mensen met epilepsie. De alarmfunctie van de app legt aan omstanders uit wat ze wel en niet moeten doen.
App verleent hulp bij epilepsie

Uit onderzoek van het Nationaal Epilepsie Fonds onder ruim 500 Nederlanders blijkt dat 44 procent van de mensen weleens een epilepsie-aanval heeft gezien, en 48 procent niet weet wat in zo’n geval te doen. Eppy heeft daarom een alarmfunctie, voor als de epilepsiepatiënt een aanval aan voelt komen. De alarmfunctie van de app legt aan omstanders en hulpverleners uit wat er met de persoon aan de hand is en wat ze wel en vooral niet moeten doen.

Veiligheid

Op 4 juni lanceert het Nationaal Epilepsie Fonds Eppy, de app voor mensen met epilepsie. De smartphone-applicatie heeft tot doel mensen met epiliepsie meer vrijheid en veiligheid te bieden. Met de applicatie op de eigen smartphone kan de patiënt de gegevens aanpassen aan de persoonlijke situatie. Dankzij de speciale alarmfunctie weet de omgeving wat er aan de hand is en welke hulp noodzakelijk is.

Risico’s

Nederland telt ongeveer 120.000 mensen met epilepsie. Ongeveer 30 procent van hen houdt ondanks medicijnen last van aanvallen. Epilepsie-aanvallen komen vaak onverwachts en kunnen daarom mensen met epilepsie en hun omgeving flink beperken en voor risico’s zorgen.

Volg-mij-functie

Eppy heeft een ook bijzondere volg-mij-functie. Als de gebruiker alleen op stap gaat, kan een partner, ouder of andere contactpersoon zien waar de gebruiker zich bevindt. Ruim 61 procent van de Nederlanders geeft aan een speciale app voor mensen met epilepsie handig te vinden. De app is het product van een samenwerking tussen het Nationaal Epilepsie Fonds, epilepsiecentrum Kempenhaeghe en GlaxoSmithKline. De app is vanaf 4 juni gratis verkrijgbaar voor iOS (iPhone en iPad) en Android-toestellen via www.epilepsiefonds.nl/eppy. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: Epileptiefonds)

Lees meer

App voor nazorg kankerpatiënten

App voor controle op huidkanker

App moet borstkankerpatiënten mentaal ondersteunen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.