Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

App voor controle op huidkanker

Mark van Dorresteijn
De Stichting Melanoom heeft een app gelanceerd waarmee gebruikers verdachte vlekjes en plekjes op de huid kunnen controleren. Volgens de stichting is het belangrijk om deze verdachte plekken op tijd te herkennen.
App voor controle op huidkanker

Het aantal gevallen van huidkanker, en ook de sterfte eraan, stijgt schrikbarend, meldt de stichting. Marcel Bekkenk, dermatoloog, bedacht hiervoor Huidmonitor. ‘Regelmatig controleren van je huid is belangrijk. Ook voor jonge mensen, want in een kwart van de gevallen is de patiënt jonger dan 50 jaar. Wees dus bewust van veranderingen op je huid. Huidmonitor is hiervoor een handig hulpmiddel. Ontdek je een verdachte vlek ga dan altijd naar de huisarts.’

Vergelijken en volgen

Met de app kunnen gebruikers een foto maken van hun huidaandoening en deze vergelijken met een verzameling voorbeeldfoto’s. Hiermee kunnen gebruikers volgens de stichting ‘spelenderwijs’ herkennen waar de gevaren schuilen. Daarnaast biedt de applicatie de mogelijkheid om moedervlekken met regelmaat te fotograferen om bewust te worden van veranderingen.

Download

De app Huidmonitor voor smartphones is gratis te downloaden in de App Store (iPhone) en Google Play Store (Android).

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Huidmonitor)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat een treurnis. Op zowel de appstore als op play zijn al genoeg apps beschikbaar die hetzelfde of meer bieden. Waar blijft de app met automatische waardering van de maligniteit / benigniteit zoals de computersystemen van 5 jaar geleden al boden? Een ABCD regel kan je makkelijk programmeren. Een beetje plaatjes vergelijken heb je geen app voor nodig.
    Het geeft aan hoe bedroevend het niveau van technologische ontwikkeling in de dermatologie is dat aan dit soort non-apps zoveel aandacht wordt gegeven. Leuke beta versie zou ik zeggen, maar bel me als je een RC hebt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.