Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Apple gaat grote rol spelen in de zorg’

Mark van Dorresteijn
Ruim de helft van de Nederlanders denkt dat Apple een grote invloed gaat hebben op de zorg. Een kwart vindt zelfs dat Apple het voortouw moet nemen op het gebied van e-health. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1.043 Nederlanders in opdracht van Het Beste Zorgidee, meldt De Telegraaf.
‘Apple gaat grote rol spelen in de zorg’
Foto: istock

Het onderzoek vroeg naar de wensen en gedachtes rond e-health en m-health. Jongeren tussen de 18 en 30 jaar zien vooral mogelijkheden om gezonder te leven dankzij hun smartphone. Een kwart vermoedt dat stoppen met roken eenvoudiger gaat, ze lopen vaker hard dankzij een hardloopapp en ook het volgen van een dieet gaat eenvoudiger.

Communicatie

Technologie kan ook een rol spelen bij communicatie met zorgverleners, blijkt uit het onderzoek. Ruim de helft van de ondervraagden communiceert het liefst digitaal met hun zorgverlener. Opvallend is dat ook veertigers, vijftigers en zestigers de computer boven de telefoon verkiezen.

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.