Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Apple kondigt zorgplatform aan

Mark van Dorresteijn
Apple gaat in het nieuwe besturingssysteem van iPhone een zorgplatform integreren. Het platform verzamelt data van verschillende gezondheid- en fitnessapparaten.
Apple kondigt zorgplatform aan

Het platform HealthKit komt beschikbaar in iOS8. Gebruikers zullen de app Health vinden op hun telefoon. In de app komen alle gegevens die de iPhone zelf verzamelt, maar ook data van apparaten zoals Fitbit, Nike Fuel, bloeddruk- en hartslagmeters. Gebruikers krijgen daardoor hun gezondheidsinformatie zichtbaar in één app.

Uitwisselen van data

In de presentatie van het platform laat Apple weten dat apps nu ook elkaar kunnen voorzien van data over de gezondheid. De Nike+ apps kunnen via het platform ook data als slaap en voeding overnemen om de trainingsprogramma’s nog persoonlijker af te stellen. Artsen hebben in de toekomst ook baat bij het nieuwe platform. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun bloeddruk en andere informatie delen. De Mayo Clinic heeft al een app ontwikkeld om data te delen via de iPhone. Volgens John Noseworthy, CEO van de Mayo Clinic: ‘We geloven dat Apple’s HealthKit de manier waarop patiënten met de zorg omgaan revolutionair zal veranderen. We zijn trots om op de voorgrond van deze ontwikkeling te staan.

Epic

Apple gaat ook samenwerken met epd-leverancier Epic om patiëntdata uit te wisselen via de iPhone. Tijdens de presentatie van het zorgplatform werd Radboudumc genoemd als een van de partners van Apple. Lucien Engelen schreef zelf al op Smarthealth.nl wat dat betekent voor het ziekenhuis en de patiënten.

 

iOS8

De officiële verschijningsdatum van iOS 8 is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het nieuwe besturingssysteem ergens in de zomer wordt gelanceerd.

Apps

Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.