Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Apps flink in opmars bij Parnassia

Mark van Dorresteijn
Bij Parnassia Groep gebruiken elke maand 91.000 mensen een vorm van digitale zelfhulp. Vooral zelfhulp via de smartphone is populair. Dat meldt het AD.
fotalia-smartphone.png
Foto: Fotolia

Van de in totaal 185.000 patiënten van de Parnassia Groep maken daar al 91.000 mensen gebruik van. Een van de hits is de TemStem-app. Parnassia Groep lanceerde de app voor mensen die stemmen horen in 2014. De app kent inmiddels zo’n 5000 gebruikers.

Apps in opmars

Vooral apps zijn in opmars, zegt Marc Blom, psychiater en bestuurder bij Parnassia-onderdeel PsyQ. ‘Het mooie aan de apps is dat de direct hulp bieden. Precies op het moment dat die nodig is. Stel: je zit in de tram naar je moeder. Ineens krijg je last van stemmen. Normaal zou je uitstappen en rechtsomkeert maken. Nu kun je de TemStem aanzetten.’

Geloof

De apps vervangen niet de reguliere therapie, maar ze kunnen er wel aan bijdragen dat iemand sneller opknapt, weet Blom. ‘Vroeger bestond de behandeling eruit dat je naar een therapeut ging. Je vertelt daar over je ervaringen, waar de therapeut niet bij was. De app is er wel bij. Het is heel direct. Dat is heel nieuw. Dit is een ontzettend spannende ontwikkeling.’ Bij Parnassia wordt heilig gelooft in de werking van de apps. ‘We investeren hier in, omdat we denken dat de patiënt hier echt iets aan heeft.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.