Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

ARCADIS: ‘Waarde van zorgvastgoed daalt’

De totale waarde van het zorgvastgoed is met bijna 1,3 miljard euro gedaald. Dat heeft ingenieurs- en adviesbureau ARCADIS uitgerekend.
Private investeerders gretig om te investeren

Met een totaal oppervlak van bijna 30 miljoen vierkante meter is de zorg goed voor een WOZ-waarde van bijna 63 miljard euro, zo stelt ARCADIS op de website van zorgvakblad Skipr. De waardevermindering als gevolg van ondermeer leegstand bedraagt volgens ARCADIS bijna 1,3 miljard euro, oftewel 2 procent van het totaal.

Kritiek

De ARCADIS-cijfers over de zorgsector maken deel uit van een breder onderzoek naar de waarde van vastgoed in Nederland. Op een totale waarde van 258 miljard euro is het vastgoedareaal volgens ARCADIS 46 miljard euro minder waard geworden. Op de site van vastgoedmarkt.nl uit bestuursvoorzitter Cuno van Steenhoven van makelaar DTZ Zadelhoff stevige kritiek op het onderzoek: ‘De twee bureaus hebben de totale waarde van kantoren, winkels, ziekenhuizen en scholen becijferd op 253,7 miljard euro. Hoe? Wie het weet mag het zeggen. En het is levensgevaarlijk om een extrapolatie te maken op basis van die gevallen waarbij eigenaren de WOZ-taxaties met succes aanvochten.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Visie op veranderende vastgoedfinanciering in de zorg

‘Ziekenhuizen missen visie op vastgoed’

Zorgvastgoed verliets belastingvrijstelling

Herontwikkeling van zorgvastgoed loont

2 REACTIES

  1. Als ziekenhuizen een WOZ-waarde hebben , dan hebben overheidsgebouwen die ook. Wie bepaalt dan bijvoorbeeld de WOZ-waarde van gemeentehuizen ?? De gemeenten ??? Wie betaalt dan aan wie en hoeveel ?? Wat als gemeente-ambtenaren dan bezwaar aantekenen tegen de hoogte van deze belastingen ??Bij wie ?? Gemeente-afdelingen die elkaar dan logischerwijs(bezwaar-) nota`s sturen. Dit is exemplarische werkgelegenheidscreatie van overheden ,die in elk geval wel inkomstenbelastingen voor Regeltjesland genereren onder het motto : goedkoper kunnen we het niet maken, wel lachwekkender voor de belastingbetaler. Wel te rusten.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.