Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arduin: uitzending Zembla is onjuist

MAARSSEN - Bewoners van Arduin gebruiken drugs en alcohol. Ook is er seksueel misbruik door medebewoners, blijkt uit een uitzending van Zembla. “Onzin”, reageert Arduin-bestuurder Piet van der Beemt.

Uit de Zembla-uitzending over de grenzen van de vermaatschappelijking blijkt dat er veel eenzaamheid voorkomt bij licht verstandelijk gehandicapten die in de wijk wonen. Dat leidt tot alcohol- en drugsverslaving.

Zembla: vechtpartijen en verkrachtingen bij Arduin

De problemen bij Arduin zijn volgens Zembla ontstaan doordat licht verstandelijk gehandicapten die drugs gebruiken in één huis wonen met gehandicapten met het syndroom van Down. Volgens anonieme verklaringen van oud-medewerkers van Arduin zijn er vechtpartijen en hebben zich ook verkrachtingen voorgedaan.

Eenzijdige bronnen

Maar volgens Van der Beemt zijn de aantijgingen “onzin”. Hij stelt dat de programmamakers eenzijdige oude bronnen hebben gebruikt en die hebben verbonden met een recente vermeende verkrachtingszaak. “Het gaat om casuïstiek uit 1999. De opgevoerde oud-medewerkers zijn al lang niet meer in dienst van Arduin. De zorg bij Arduin is uitstekend. We staan al jarenlang nummer één bij de Inspectie.”

Seksueel misbruik

Dit jaar heeft zich wel een incident met vermeend seksueel misbruik voorgedaan. Er is aangifte gedaan. Justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoeken de zaak. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Robert Schalock onderzoekt Arduin

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.