Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Arjen Hakbijl weigert verliesgevende contracten te sluiten met verzekeraars

Redacteur Skipr en Zorgvisie
Geen zorgcontracten die leiden tot een verlies. Arjen Hakbijl, bestuurder bij Ziekenhuis Gelderse Vallei, geeft aan dat ziekenhuisbestuurders klaar zijn met de houding van zorgverzekeraars die niet erkennen dat zorginstellingen geconfronteerd worden met flinke prijsverhogingen. ‘Door geen verliesgevende contracten te sluiten ga ik ervanuit dat vroeg of laat het gezond verstand gaat overwinnen en verzekeraars en overheid wel over de brug komen met een kostendekkende vergoeding.’
Fotograaf: Ann Sophie Falter

De kosten van Ziekenhuis Gelderse Vallei

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat wij ons niet bewust zijn in de zorg is dat wij de zorgverzekeraars niet nodig hebben maar de zorgverzekeraars ons wel. Maar wat doen we, gewoon weer jaar in jaar uit toch het contract ondertekenen en door verschillen in vergoedingen zorgverleners tegen elkaar laten uitspelen en zogenaamd paaien met een meerjarencontract.

  3. Onbegrijpelijk dat de bstuurders niet eensgezind optreden, Zo verziekt is ons zorgsysteen. Ieder voor zich en een of andere godheid voor ons allen. En natuurlijk staat de patient, client, bewoner centraal. Zowel de bestuurders als zorgverzekeraars zijn het op dit punt met elkaar eens, maar ja, wie is de sterkste? Het draait om macht, macht en nog eens macht en de zwaksten betalen de rekning de centraal staande patienten, clienten, bewoners, mantelzorgers, (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden.

  4. Heldere analyse Arjen. In het contracteren van de wijkverpleging is het patroon niet anders. In onze gesprekken zijn we het eens over de vraagstukken en de oplossingsrichtingen, maar het tarief past niet ‘binnen het mandaat’ of kan niet worden verwerkt in de systemen….
   Zonder passende tarieven kunnen we als organisatie niet investeren in passende en duurzame zorg en weten we de mooie IZA / WOZOP doelstellingen niet te realiseren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.