Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arnoud Jansen nieuwe geneesheer-directeur Dimence Groep

Mark van Dorresteijn
Arnoud Jansen is per 1 juli 2015 benoemd tot geneesheer-directeur bij Dimence Groep. Jansen is momenteel werkzaam voor de Dimence Groep in de functie van regiodirecteur zorg van stichting Dimence.
Arnoud Jansen
Arnoud Jansen

Jansen neemt de rol van geneesheer-directeur over van bestuurslid Herma van der Wal. Met de ophanden zijnde Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (WVGGZ) wordt er een andere invulling van de rol van geneesheer-directeur verwacht. Daarmee is het beleggen van deze rol binnen de raad van bestuur niet meer voor de hand liggend.

Rol geneesheer-directeur

Een geneesheer-directeur is primair verantwoordelijk voor de kwaliteit van de verlening van verplichte zorg onder de BOPZ (Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen) aan patiënten. Een belangrijk onderdeel van deze rol is het intern bespreekbaar maken van zaken die van belang zijn voor goede zorgverlening. De functie wordt binnen de Dimence Groep centraal gepositioneerd waarbij de geneesheer-directeur deze rol voor alle stichtingen vervult.

Arnoud Jansen

De Dimence Groep verwacht dat Arnoud Jansen op een uitstekende manier invulling kan geven aan de gezaghebbende rol van geneesheer-directeur. Hij gaat de organisatie ook voorbereiden op de Wet Verplichte GGZ. Zijn jarenlange ervaring als psychiater en directeur zorg en bekendheid met de organisatie maken hem bij uitstek geschikt voor deze functie.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.