Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arts doet aangifte van breken duim

Een 26-jarige inwoner uit Leeuwarden die maandagmiddag wegens overmatig GHB-gebruik werd opgenomen in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), heeft daar een arts mishandeld. Dat meldde de politie Friesland dinsdag.
Arts doet aangifte van breken duim

Tijdens de behandeling van de man ging hij volgens de politie door het lint. Politiewoordvoerder Wouter de Vries van politie Friesland legt uit: “GHB-gebruik kent drie fases. In de eerste fase gaan de gebruikers zich vaak overdreven gedragen. Vergelijkbaar met wat we kennen van XTC-gebruik. In de tweede fase raken mensen vaak bewusteloos. Ze gaan op straat liggen en staan vervolgens ineens weer op. In de derde fase weet men helemaal niet meer wat voor of achter is en laat men ook ontlasting lopen en dergelijke. De man in kwestie zat ergens tussen de tweede en derde fase in en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft hij de dienstdoende arts tegen het hoofd geslagen.”

Aangifte

De arts brak zijn duim en moest worden behandeld in zijn eigen ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis heeft de arts direct aangifte gedaan bij de politie die door omstanders was gebeld. “Hij kan met zijn duim in het gips zijn werkzaamheden niet volledig uitvoeren.” De 26-jarige man zit nog vast op het politiebureau in afwachting van zijn procesverbaal voor zware mishandeling. De politie noemt geweld tegen hulpverleners een zeer kwalijke zaak. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verpleegkundigen: ‘Ik zou altijd aangifte doen’

‘Werkgever zorg kan geen aangifte doen van agressie’

Geweld vaak ‘gewoon’ voor gehandicaptenverzorgers’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.