Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Artsen Martini gedragen zich vlerkerig’

“Ondoordacht en vlerkerig gedrag”, zo betitelt vakbondsbestuurder Jan Vos in het Dagblad van het Noorden de motie van wantrouwen van de medische staf van het Martini Ziekenhuis tegen bestuursvoorzitter Jack Thiadens.

De medische specialisten zegden vorige week het vertrouwen in Thiadens op. Onder de specialisten leeft de indruk dat Thiadens OK-capaciteit heeft opgeofferd om de nieuwbouw van het ziekenhuis te kunnen bekostigen. Zo krijgt het nieuwe ziekenhuis geen vijftien operatiekamers, zoals de specialisten willen, maar twaalf. Ook heeft het nieuwe ziekenhuis minder bedden. Volgens een woordvoerster heeft de afbouw van de beddencapaciteit te maken met veranderd zorggebruik. Patiënten verblijven na een behandeling minder lang in het ziekenhuis. Daarnaast wil het ziekenhuis de OK- en beddencapaciteit op de nieuwe locatie efficiënter gebruiken.

Integere man

Nadat eerder de ondernemingsraad en de raad van toezicht zich achter Thiadens schaarden, krijgt de bestuursvoorzitter nu steun van FNV-bestuurder Jan Vos. “We kennen hem als een zeer integere man”, aldus Vos in het Dagblad van het Noorden. Vos verwerpt de suggestie dat Thiadens met geld heeft lopen schuiven om de nieuwbouw mogelijk te maken. “Zonder Thiadens was er nooit zo’n nieuw ziekenhuis geweest.

In zijn recht

De specialisten hebben allemaal verlanglijstjes ingediend voor hun inrichting en daar heeft Thiadens volkomen terecht in moeten strepen. Daar kun je overleg over voeren op basis van argumenten. Als je het dan niet eens kan worden gaat het veel te ver om zomaar het vertrouwen op te zeggen.” Vos vreest dat het optreden van de specialisten consequenties kan hebben voor de voortgang van de nieuwbouw. “De nieuwbouw is nog lang niet klaar dus het is zeer de vraag hoe het verder moet, nu Thiadens het functioneren onmogelijk is gemaakt.” (PvdP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.