Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Artsen willen betrouwbare websites met medische informatie

Annelies Vermeulen
Vijfentachtig procent van de artsen vindt dat er behoefte is aan betrouwbare en erkende websites met medische informatie. Dat blijkt uit de gezondheidsbarometer van het Itinera Institute, zo meldt Medical Facts.
Artsen willen betrouwbare websites met medische informatie

De resultaten van het onderzoek tonen aan dat de artsen het huidige onlineaanbod niet betrouwbaar genoeg vinden. Drie van de vier artsen wil een betere informatieverstrekking voor de patiënt.

Informatieoverdracht

Artsen erkennen overigens dat zij de eerste actoren zijn die de nodige informatie moeten overdragen. “Maar ook de verschillende overheidsinstanties en de ziekenfondsen kunnen meer dan hun steentje bijdragen”, vertelt onderzoekster Isabelle Martin.

Informeren

Artsen hebben behoefte aan informatie om de patiënt te kunnen informeren Als artsen hun patiënten beter moeten informeren, moeten zij natuurlijk zelf ook correct geïnformeerd worden. “Uit onze enquête blijkt dat dit in het algemeen niet altijd het geval is, als het gaat over de terugbetaling door de sociale zekerheid, zorgtrajecten en alternatieve behandelingen bijvoorbeeld”, zegt Martin. “In navolging van de farmaceutische afgevaardigden die regelmatig informatie verschaffen over medicijnen, zou het nuttig kunnen zijn om informatieve functies te creëren

onder de zorgverleners. Het zou dus in zekere zin gaan om de vorming van woordvoerders voor de

openbare overheden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Ziekenhuiswebsites bieden geen ruimte voor interactie

Websites zorgverzekeraars zijn slecht toegankelijk

UMC Utrecht opnieuw beste ziekenhuiswebsite

5 REACTIES

  1. Dit probleem is al grotendeels opgelost. Alle Nederlandstalige patiënteninformatie van niet-commerciële gezondheidsorganisaties die voldoen aan objectieve criteria is verzameld op http://www.BetrouwbareBron.nl Dit houdt in dat bv. alle patiënteninformatie van de huisartsen en specialistenverenigingen, alle patiëntenorgansiaties van de NPCF en CG-raad, overheid en grote non-profitorganisaties via BetrouwbareBron.nl ontsloten is.
    De inhoud is gratis toegankelijk en wordt beheerd door de Stichting BetrouwbareBron en wordt gesteund en werkt samen met bv. de NPCF, KNMP, KWF kankerbestrijding en Nederlandse Hartstichting.

  2. Lees alle reacties
  3. Wij ervaren zeker dat het arts en patiënt samen niet altijd lukt om inforamtie over laboratoriumuitslag te bespreken. Op onze publiekswebsite http://www.uwbloedserieus.nl èn op http://www.kiesbeter.nl bieden wij patiënten die informatie. Indien er bij patiënten of andere geïnteresseerden vragen restere dan kan men daar direct (gratis) een vraag te stellen aan een laboratoriumspecialist klinische chemie. De website http://www.uwbloedserieus.nl is door HON (Health On the Net) erkent als website die betrouwbare informatie levert.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.