Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ascom start met zorg op afstand

Mark van Dorresteijn
Ict-leverancier Ascom heeft het Service at Home platform uitgebreid met Zorg op Afstand. De oplossing is gebaseerd op cloud en zodoende overal toegankelijk vanaf een pc, laptop, smartphone of tablet.
Ascom start met zorg op afstand

‘Ouderen hebben vaak behoefte aan zelfstandigheid. Zorg op afstand sluit uitstekend aan bij maatschappelijke ontwikkelingen, zoals individualisering en de wens om langer thuis te blijven wonen’, zegt Arie Prins, Adviseur Independent Living van Ascom. ‘Wij zijn blij de zelfredzaamheid van ouderen te kunnen vergroten met onze module Zorg op afstand. De innovatie biedt bovendien een antwoord op de dreigende capaciteitsproblemen in de zorg.’

Zorg op afstand

Via het beeldcontact kunnen verpleegkundigen en mantelzorgers ouderen op afstand begeleiden bij hun medicatie, het oefenen met zelfzorg of door het beantwoorden van praktische vragen. Zorg op afstand bevat bovendien welzijnsdiensten voor informatievoorziening, vermaak en sociaal contact. Zo blijven ouderen op de hoogte van het nieuws en activiteiten in hun omgeving, bekijken zij films en spelen spelletjes. Ook komen zij in contact met familie, vrienden en organisaties, zoals de gemeente en de woningbouwvereniging.

Voor hulp in geval van nood maken ouderen eerst gebruik van de Ascom-alarmeringsgateway in de woning. Aanvullend vraagt de zorgverlener of beeldcontact toegestaan is, zodat de situatie beter kan worden ingeschat.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Ascom )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.