Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aspirant-kopers IJsselmeerziekenhuizen bekend

Bijna alle geïnteresseerden voor de overname van de IJsselmeerziekenhuizen zijn bekend. Er zijn twee publieke partijen en vier particuliere investeerders in de race.

De twee publieke investeerders zijn ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk en het Flevoziekenhuis in Almere. Andere kandidaten om het noodlijdende ziekenhuis over te nemen zijn: Bestuurder Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis, zorgondernemer Loek Winter en het consortium ‘Ons Ziekenhuis’/Orange Cure. Een zesde gegadigde wil anoniem blijven.

8 november D-day

Aspirant-kopers moeten uiterlijk deze week hun ondernemingsplan en financieringsvoorstel indienen. Zij zullen moeten aangeven hoe zij omgaan met het onderzoeksrapport dat onafhankelijk onderzoeker Léon Lodewick vorige week presenteerde. Interimbestuurder Norbert Hoefsmit van de IJsselmeerziekenhuizen zal dit rapport als kader gebruiken bij de onderhandelingen die op 6 en 7 november plaatsvinden.

Aanstaand weekend geven de OR en de medische staf hun adviezen. Op 8 november moet de definitieve koper bekend zijn. Dan verloopt de tijdelijke, financiële steun die Achmea en het ministerie van VWS hebben verleend. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

IJsselmeerziekenhuizen kan doorstarten

IJsselmeerziekenhuizen krijgt nog één week

Erbudak wil IJsselmeerziekenhuizen overnemen

Lees ook:

Interview met Loek Winter in Zorgvisie Magazine

Interview met Aysel Erbudak in Zorgvisie Magazine

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.