Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aswolk zorgt voor weinig problemen in de zorg

Mark van Dorresteijn
De IJslandse aswolk zorgt voor weinig problemen in de zorg. Een aantal artsen en doktoren kon niet meer terug na congresbezoek en de traumaheli moest een dag aan de grond blijven. Veel problemen leverde dit niet op voor de zorg.
Aswolk zorgt voor weinig problemen in de zorg

Twintig specialisten van het Amphia Ziekenhuis en veertig huisartsen uit de regio Breda zaten vast in Ierland. De artsen waren in Dublin vanwege de tweejaarlijkse contactdagen, meldt de woordvoerder van het ziekenhuis aan Bredavandaag.nl. “Daarom hebben ze vrijdag al een andere terugreis geregeld. En dat was niet zomaar iets. Het hele gezelschap moest met de bus naar de haven, vervolgens met de boot naar Wales, de bus naar Londen en vandaar uit met de trein naar Brussel.” De medici waren overigens zondagavond tegen middernacht weer in Breda en konden de volgende dag gewoon aan de slag om alle patiënten op te vangen.

Artsen St. Annaziekenhuis

Ook een deel van de artsen van het St. Annaziekenhuis in Geldrop moest uitwijken naar busvervoer om op tijd terug te zijn in het ziekenhuis. De artsen verbleven in het Italiaanse Sorrento om een congres bij te wonen. Ook zij waren op tijd terug in het ziekenhuis en waardoor de dagelijkse gang van zaken geen vertraging opliep.

Traumaheli’s aan de grond

De traumahelikopter van het UMC Groningen heeft een halve dag aan de grond gestaan wegens een gesloten luchtruim. De hulpdiensten in de regio Amsterdam laten weten dat hun helikopters wel mogen vliegen, maar alleen bij levensbedreigende situaties. Voor de rest moeten de helikopters aan de grond blijven. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.