Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Atlant Zorggroep kiest Telindus-ISIT

Voor het realiseren van een toekomstgerichte IT-omgeving en de overgang naar het Elektronisch Cliënt Dossier (ECD), gaat Atlant Zorggroep haar storage- en netwerkomgeving volledig vervangen. Voor dit project is Atlant de samenwerking aangegaan met NetApp storage, Cisco ISE en Cisco.
Atlant Zorggroep kiest Telindus-ISIT

De Atlant zorggroep heeft gekozen voor een vast en draadloos netwerk van Cisco, NetApp storage en Cisco ISE voor de toegangsbeveiliging van het netwerk. Hiermee kiest Atlant voor een redundant uitgevoerde en schaalbare storage- en netwerkomgeving en optimale beveiliging van informatie. Bovendien krijgen medewerkers 24/7 realtime toegang tot cliëntdossiers. Atlant is de eerste zorginstelling in Nederland die Cisco ISE implementeert.

ECD

Oscar Volgers, IT-manager bij Atlant Zorggroep: ‘De IT-omgeving moet innovatie faciliteren, onder andere op het gebied van domotica en de implementatie van het ECD. Daarnaast is het, om kwalitatief goede zorg te kunnen bieden, essentieel om 24/7 toegang te hebben tot actuele cliëntinformatie. Deze informatie willen we delen met bijvoorbeeld familieleden en andere zorgaanbieders. Omdat integriteit en vertrouwelijkheid hierbij voorop staan, hebben we gekozen voor een oplossing die veiligheid en beschikbaarheid garandeert.’

Binnen half jaar live

Het vervangen van de storage- en netwerkomgeving is onderdeel van een groter project. Volgers: ‘Het is een uniek project, omdat de planning is dat we binnen een half jaar live gaan en Cisco ISE in Nederland nog niet eerder geïmplementeerd is bij een zorginstelling. We hechten daarom veel waarde aan de samenwerking met Telindus-ISIT, die niet alleen naar het heden kijkt, maar ons ook toekomstgericht advies geeft. We kijken dan ook uit naar een duurzame samenwerking.’

Innovaties

Henk Buurman, Managing Director van Telindus-ISIT: ‘We zijn erg blij dat we dit unieke en innovatieve project in samenwerking met Atlant gaan uitvoeren. Naast de implementatie gaan we de nieuwe omgeving ook 24/7 monitoren en blijven we Atlant ondersteunen bij verdere innovaties. Het waarborgen van privacy is binnen de zorg natuurlijk essentieel en met Cisco ISE kan de zorggroep zowel de informatie als de toegang tot deze informatie beveiligen. Zo is informatie altijd op het juiste moment voor de juiste persoon beschikbaar. Dit geldt zowel voor medewerkers als cliënten en bezoekers van de zorginstelling die straks gebruik kunnen gaan maken van het draadloze netwerk.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.