Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Atos Origin en Topicus introduceren EPD voor GGZ

Annelies Vermeulen
Atos Origin en Topicus hebben besloten zelfstandig verder te gaan met de ontwikkeling van een volledig functionerend EPD voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Beide partijen verwachten dat zij hiermee beter in staat zijn op basis van dialoog met ggz-instellingen een EPD te realiseren dat aansluit op de wensen en eisen van gebruikers. De lancering van het EPD-systeem staat in 2011 op het programma.
Atos Origin en Topicus introduceren EPD voor GGZ

Atos Origin maakte in de zomer bekend dat zij een nieuw elektronisch patiëntendossier gaat ontwikkelen voor de ggz-markt op basis van Software as a Service (SaaS). Als onderdeel van een aanbesteding door de Vereniging EPD GGZ sloot de IT-dienstverlener een partnership met Topicus, leverancier van webbased softwareoplossingen voor de gezondheidszorg. Na intensief overleg met de ggz-sector hebben beide partijen nu besloten dat zij zelfstandig verder gaan met het ontwikkelen van een elektronisch patiëntendossier.

Intensieve interactie

“We streven weliswaar hetzelfde doel na als de Vereniging EPD, maar we willen dit via een andere route bereiken. Atos Origin is bereid te investeren in de ontwikkeling van een EPD dat maximaal aansluit op de eisen en wensen van gebruikers. Een intensieve interactie met ggz-instellingen is hierbij uiteraard cruciaal”, benadrukt Ruud van der Loo, Directeur Healthcare bij Atos Origin. “Informele gesprekken in de sector hebben ons ervan overtuigd dat het mogelijk is met deze partijen een applicatie te ontwikkelen die voldoet aan de eisen van de markt. We verwachten in samenwerking met twee of drie andere partijen in 2011 een volledig functionerend EPD te kunnen introduceren.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Accare besteedt ict uit aan Atos Origin

Atos Origin gaat serverbeheer doen voor Univé-VGZ-IZA-Trias

Atos Consulting gaat strategische inzet van ict bij ziekenhuizen onderzoeken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.