Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Automatisch geleide voertuigen bij Jeroen Bosch Ziekenhuis

Mario Gibbels
In het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch zullen AGV’s (automatisch geleide voertuigen) rond gaan rijden. Daarmee moeten de interne logistieke transporten in het ziekenhuis in goede banen geleid worden.

Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft gekozen voor een scheiding tussen de bezoekers- en patiëntenstromen en het interne transport. Egemin heeft de AGV’s voor het Ziekenhuis ontwikkeld. Deze bewegen zich via aparte gangen en goederenliften. De AGV’s transporteren onder andere maaltijden, linnen, afval en goederen tussen de opzetpunten (centrale keuken en overslagmagazijn) en afzetpunten bij de afdelingen. De AGV’s bevoorraden de verschillende verdiepingen in het ziekenhuis door gebruik te maken van verschillende goederenliften waar automatisch wordt in- en uitgereden. Het systeem is voorzien van alle nodige veiligheidsvoorzieningen om de interactie met de omgeving en personeel in alle veiligheid te laten verlopen. Eind 2010 moeten de voertuigen gaan rijden. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.