Autoriteit Persoonsgegevens houdt eerste controle AVG in zorg

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een verkennend onderzoek om te achterhalen hoe goed grote organisaties de nieuwe Europese privacyregels naleven. Ook organisaties in de zorg worden meegenomen in de steekproef.
Privacy als struikelblok
Foto: AdobeStock

Het gaat om een willekeurige steekproef van dertig grote organisaties, waaronder organisaties in de zorg. De AP onderzoekt of de organisatie een register van verwerkingsactiviteiten heeft en of dat register de juiste informatie bevat. Volgens de AP is het hebben van zo’n register een belangrijke eerste stap waarmee een organisatie laat zien dat zij de privacyregels en de nieuwe Europese wetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), serieus neemt. Het register van verwerkingsactiviteiten is verplicht voor alle organisaties met meer dan 250 medewerkers en bevat informatie over de persoonsgegevens die organisaties verwerken en het doel waarvoor zij de persoonsgegevens verwerken.

Verplichting

0
2739

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.