Autoriteit Persoonsgegevens houdt eerste controle AVG in zorg

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een verkennend onderzoek om te achterhalen hoe goed grote organisaties de nieuwe Europese privacyregels naleven. Ook organisaties in de zorg worden meegenomen in de steekproef.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Privacy als struikelblok
Foto: AdobeStock

Het gaat om een willekeurige steekproef van dertig grote organisaties, waaronder organisaties in de zorg. De AP onderzoekt of de organisatie een register van verwerkingsactiviteiten heeft en of dat register de juiste informatie bevat. Volgens de AP is het hebben van zo’n register een belangrijke eerste stap waarmee een organisatie laat zien dat zij de privacyregels en de nieuwe Europese wetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), serieus neemt. Het register van verwerkingsactiviteiten is verplicht voor alle organisaties met meer dan 250 medewerkers en bevat informatie over de persoonsgegevens die organisaties verwerken en het doel waarvoor zij de persoonsgegevens verwerken.

Verplichting

0
3061

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.