Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AvL overweegt bod Slotervaartziekenhuis

AMSTERDAM - Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (NKI – AvL) overweegt - samen met Volker Wessels, ABN AMRO en Simed - een bod uit te brengen op het Slotervaartziekenhuis. De vier partijen zijn uitgenodigd voor een gesprek met de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis.

Het NKI – AvLwerkt al intensief samen met het Slotervaartziekenhuis, vertelt een woordvoerster. Met name op het gebied van geneesmiddelenonderzoek. Ook is het voor het NKI –AvL belangrijk om een ziekenhuis in de buurt te hebben waar de patiënten van het kankerinstituut behandeld kunnen worden die behalve kanker ook andere aandoeningen hebben.

Risico

Het NKI – AvL heeft bij het bod op het Slotervaartziekenhuis vooral een inhoudelijke inbreng, aldus de woordvoerster, en loopt slechts een beperkt financieel risico. De andere betrokken partijen hebben een zwaardere financiële inbreng.

Het NKI-AVL heeft het Slotervaartziekenhuis begin dit jaar al aangeboden om te helpen bij de financiering van de verbouwingen. Het kankerinstituut wilde dit verbinden aan formele samenwerking op het gebied van de zorg voor oncologische patiënten. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Lees ook:

Geen overbruggingskrediet voor Slotervaart

Investeringsmaatschappij in Slotervaartziekenhuis

Meer belangstellenden voor Slotervaart

Slotervaart in openbare verkoop

Oud-topman Ahold wordt toezichthouder

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.