Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AvL verbetert behandelproces met patiëntportaal

Mark van Dorresteijn
Patiënten in het Antoni van Leeuwenhoek hebben sinds kort toegang tot het interactieve patiëntenportaal MijnAVL.
AvL verbetert behandelproces met patiëntportaal
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Doel is om patiënten beter te informeren over hun ziekte, hun behandelingen en het nazorgtraject. Daarnaast krijgen patiënten ondersteuning bij het fysiek actief worden of blijven. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de positieve effecten van bewegen op het verminderen van klachten zoals vermoeidheid en somberheid. De ontwikkeling van MijnAVL is onderdeel van het A-CaRe2 programma, bedoeld om fysieke trainingsprogramma’s en terugkeer naar werk voor patiënten met kanker in een groot aantal ziekenhuizen te implementeren, waar mogelijk ondersteund door e-health. Een andere functie van het portaal is het telemonitoringssysteem en online oefenprogramma voor longpatiënten die geopereerd worden. Longkankerpatiënten worden gemonitord waardoor arts en patiënt objectieve informatie krijgen over de conditieontwikkeling.

Pilotonderzoek

Een eerste pilotonderzoek bij ruim zestig patiënten laat zien dat bijna alle deelnemers MijnAVL daadwerkelijk gebruiken en het waarderen met een 7,7. Patiënten zijn enthousiast over het feit dat alle voor hen relevante informatie op één plaats terug te vinden is. Verder geven zij aan dat de vragenlijsten over symptomen en kwaliteit van leven kunnen helpen om de juiste vragen te stellen tijdens het gesprek met de arts.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.