Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Axxicom Thuishulp sleept Nijmegen voor de rechter

Thuiszorgaanbieder Axxicom Thuishulp heeft een kort geding aangespannen tegen negen gemeenten in de regio Nijmegen en thuishulporganisaties T-zorg, TSN en Verian. De inzet is de overname van 1.000 medewerkers van Axxicom door T-zorg, TSN en Verian.
Axxicom Thuishulp sleept Nijmegen voor de rechter

Vorige week werd bekend dat Axxicom Thuishulp zijn diensten na 1 april niet meer mag aanbieden binnen de grenzen van regio het Rijk van Nijmegen. ‘We werden duur bevonden, maar dat is te verklaren’, vertelt Simone Schraepler, directeur van Axxicom. ‘Wij hanteren een hoger tarief omdat onze medewerkers langer in dienst zijn en dus meer ervaring hebben. Daarmee liggen de uurlonen hoger en dus ook ons tarief. Dat is in dit aanbestedingtraject niet meegenomen.’

CAO
Axxicom stelt dat op grond van de CAO de andere partijen de ruim 1.000 medewerkers van Axxicom  – onder dezelfde arbeidsvoorwaarden – dienen over te nemen. Axxicom zegt gerede twijfel te hebben over de garanties die door zowel de gemeenten als door de andere partijen zijn uitgesproken.

Gegarandeerde overname
‘De negen gemeenten garanderen dat de medewerkers van Axxicom Thuishulp en de klanten worden overgenomen door de nieuwe commerciële thuishulporganisaties’, zegt Schraepler. ‘Het uitgangspunt hierbij is dat de klanten in hun vaste huishoudelijke hulp behouden en dat de medewerkers onder hetzelfde arbeidsvoorwaarden in dienst treden van de nieuwe aanbieders. Nu het zover is worden daar geen concrete afspraken over gemaakt. De afwachtende houding van de gemeenten zorgt er nu voor dat vele klanten en medewerkers van Axxicom in onzekerheid verkeren. Dat vinden wij onacceptabel. Voor ons dan ook reden om een versnelde civiele procedure op te starten. Zoals het zich nu laat aanzien, lijken de medewerkers en de hulpbehoevenden nu het kind van de rekening te worden in dit aanbestedingstraject. Dat willen wij graag voorkomen door het indienen van het kort geding.’

1 REACTIE

  1. Begrijp lager salaris door uithollen taak.
    Heeft het bewuste bedrijf de clienten ook aangegeven dat de hulp nu alleen maar is voor huishoudelijkwerk en niet meer mag en kan verlangen.
    Ook dat persoonlijke contacten niet meer gewenst zijn. Aangezien anders de taak niet binnen de daarvoor gestelde tijd uitgevoerd kan worden. En als het mogelijk is dit huishoudelijk werk door een goedkope robot zal worden uitgevoed.Uiteraard komt er voor de afgestoten taken een tweede personeelslid langs. Zodat in de zorverlening niets verranderd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.