Banken maken zich zorgen om ggz

Banken maken zich grote zorgen over de financierbaarheid van de ggz. Twintig procent van de aanbieders in de curatieve ggz is er niet in geslaagd om voor 1 december 2015 de jaarrekening over 2014 te deponeren, ondanks eerder uitstel van minister Edith Schippers van VWS.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Geld_iStock_450.jpg
Foto: iStock

De slepende problemen rond het deponeren van de jaarrekeningen van ggz-aanbieders leken afgelopen zomer beslecht. Minister Edith Schippers van VWS gaf ggz-aanbieders uitstel tot 1 december 2015. Die extra tijd hadden ze nodig om de jaaromzetten van 2013 en 2014 te controleren op de rechtmatigheid van declaraties. Dat konden ze doen aan de hand van een lijst van 29 controlepunten. Die lijst was opgesteld na maandenlang overleg tussen ggz-aanbieders, zorgverzekeraars, accountants en de Nederlandse Zorgautoriteit over rechtmatig declareren.

Ggz-aanbieders botsten met verzekeraars

Maar helaas popten er in het najaar 2015 nieuwe problemen op. Zorgverzekeraars en zorgaanbieders hebben interpretatieverschillen over

0
109

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.