Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Banken worden onzeker van hoge cao-kosten’

“De kostbare ziekenhuis-cao maakt banken onzeker”, zegt ex-CFO David Voetelink van Haaglanden MC (HMC). Met pijn en moeite, en met vier maanden vertraging, heeft hij vorige week eindelijk de financiering rond gekregen van de 421 miljoen euro voor de nieuwbouw van HMC. “Die cao-kosten waren een zeer belangrijke factor. De banken gingen toen nog een keer kritisch naar alle cijfers kijken. Dat was nog een gedoe.”
David Voetelink
David Voetelink, voormalig CFO Haaglanden MC. Foto: HMC/Laïla Willems

Het grootste deel van het externe

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Begrijp David Voetelink dat extra kosten ( CAO ) uitgelegd moeten worden oa aan banken. Het is hem weer gelukt, chapeau! Maar anderzijds vind ik “de banken” wel wat oninvoelbaar. De banken-en verzekeraars CAO is een van de hoogste in NL en intern daar dus zeer goed bekend. De zorg ( containerbegrip) is geen publieke sector meer en behoort tot de marktsectoren sinds marktdenken en concurrentie binnen en tussen zorgbranches noodzakelijk werd geacht ( Hans Hogervorst, toch?). Nu begint VWS over samenwerking in de regio ( IZA), maar het stelsel bleef gelijk. In de publieke sector ( ambtenaren, onderwijs, politie, defensie enz) wordt ook goed verdiend, maar is in “onze” sector niet gewenst, toch?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.