Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bart Versluys koopt 25 procent van Zora Bots

Vastgoedmakelaar Bart Versluys gaat 25 procent van de aandelen van Zora Bots in handen nemen. Dat meldt vaktitel ICT & Health. Hij neemt deze aandelen over van Investeringsmaatschappij Summa. Via zijn beleggingsholding Scorpiaux wordt Versluys een nieuwe aandeelhouder die verdere groei van de succesvolle robot mogelijk gaat maken. Het Oostendse bedrijf Zora ontwikkelt humanoïde robots en de software ervan.
zora.jpeg

De oprichters en CEO’s, Tommy Deblieck en Fabrice Goffin, behouden 50 procent van de aandelen. De Antwerpse holding Summa behoudt de overige 25 procent. ‘De komst van deze grote investeerder is een bevestiging van de explosieve groei van Zora Bots en zal vast en zeker een nieuwe impuls aan de roboticasector geven, zowel in België als wereldwijd’, aldus een woordvoerder van Zora op ICT & Health.

Groei
De nieuwe investeerder zal de groei gaan versterken verwacht Miranda Cok, CEO van Summa. ‘Met Bart Versluys krijgen we er een gepassioneerde investeerder bij en ik heb er alle vertrouwen in dat dankzij zijn inzet de onderneming nog verder zal kunnen groeien.’ Cok verwacht zelf dat robots de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. ‘Zora Bots sluit aan bij deze ontwikkeling. Daarnaast heeft ze ook een maatschappelijk belang en daar dragen we graag aan bij.’

Zorgsector
‘Tommy Deblieck en Fabrice Goffin hebben een ruime ervaring en knowhow. Zora Bots is een wereldleider en pionier in de roboticasector. Daarom wilde ik deel uit maken van dit grote avontuur”, zo zegt Bart Versluys. De robotten worden al ingezet in verschillende sectoren. Zo worden de robots gebruikt in het onderwijs, helpen ze op de luchthaven van Oostende de reizigers verder, wil het bedrijf de particuliere markt op en wordt Zora meer en meer ingezet in de zorgsector.

Sensoren
Zora beschikt over allerlei sensoren waardoor deze kan lopen en praten. De robot  is 57 centimeter groot en spreekt zestien talen. De robot groeit in populariteit en er worden inmiddels meer dan 400 robots wereldwijd ingezet. Vooral in verzorgingshuizen worden ze gebruikt bij revalidatie, animatie en dagbesteding.

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.