Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bartiméus krijgt 100 miljoen voor nieuwbouw

Redactie Zorgvisie
Bartiméus, een grote zorgaanbieder voor blinde en slechtziende mensen, krijgt een lening van ruim 100 miljoen euro voor de nieuwbouwplannen in Doorn en Zeist. De financiering door de ABN AMRO wordt volledig geborgd door het Waarborgfonds voor de Zorg (WfZ).

In het najaar begint Bartiméus met de nieuwbouw. De huidige hoogbouw voor 300 meervoudig beperkten in Doorn wordt een zogeheten woondorp: ’t Sand. In het dorp worden 45 twee-onder-een-kap bungalows gebouwd voor mensen met een visuele beperking. Verder komt er een gezondheidscentrum, een grand café, een brede school met kinderopvang, een therapeutisch zwembad, een supermarkt en winkels.

Bartiméus in Zeist

In november start de nieuwbouw in het centrum van Zeist. De ongeveer 100 kinderen en jongvolwassenen die daar wonen krijgen een nieuwe woning. Verder worden een gebouw voor onderzoek en behandelingen neergezet op het terrein, maar ook het realiseren van een gebouw voor sport en studie hoort bij het project. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Regina Pacis hervat nieuwbouw

Bartiméus mag wettelijk zorg aan gehandicapte stoppen

Nieuwbouw ziekenhuizen mogelijk te krap

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.