Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Basispakket verder uitgebreid

Het basispakket van de zorgverzekering wordt in 2018 uitgebreid. Er verdwijnen geen behandelingen uit het pakket, wel komt er een bij.
contract300.jpeg

Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste twaalf behandelingen met oefentherapie vergoed. Ook krijgen oncologiepatiënten die behandeld worden met immuuntherapie vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.

Pakketbesluit
Dit staat in het pakketbesluit waarmee de ministerraad op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van VWS heeft ingestemd. In juni bespreekt deTweede Kamer het voorstel. Daarna wordt het besluit definitief vastgesteld.
Naast het jaarlijkse pakketbesluit met wijzigingen per 1 januari, stromen ook gedurende het jaar nieuwe medicijnen en behandelingen het pakket in. Zo is het pakket de afgelopen tijd uitgebreid met onder andere nieuwe medicijnen tegen hepatitis C en voorwaardelijk met een nieuwe behandeling van erfelijke borstkanker en zenuwstimulatie bij ernstige verstopping van de darmen.

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.