Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Basispremie grote zorgverzekeraars stijgt nauwelijks

Redactie Zorgvisie
De premie van zorgverzekeraars Menzis, Agis en Zilveren Kruis Achmea gaat volgend jaar nauwelijks omhoog. Bij Avéro Achmea blijft de premie zelfs gelijk aan die van 2008. Dat hebben de zorgverzekeraars gisteren bekend gemaakt.

De premie van de basisverzekering bij Agis stijgt komend jaar met 0,5 procent naar 1095 euro (vorig jaar 1089). Zilveren Kruis Achmea rekent komend jaar 1113 euro, 9 euro meer dan afgelopen jaar. Deze premie geldt ook voor Groene Land Achmea, PWZ Achmea en DVZ Zorgverzekeringen. Bij Menzis is de basisverzekering 1,9 procent duurder dan vorig jaar; van 1083 naar 1104 euro. De basispremie van Avéro Achmea blijft gelijk aan 2008, zowel voor de resitutie- als de combinatiepolis.

Aanvullende verzekering

De kosten voor de aanvullende verzekeringen stijgen in de meeste gevallen wel. Vorige week meldde independer.nl nog dat de aanvullende verzekeringen in 2009 gemiddeld met acht procent omhoog gaan. Volgens de zorgverzekeraars zijn de gestegen zorgkosten hier de oorzaak van. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.